4 نتیجه برای پوراحمد
احمد پوراحمد، فـرانـک سیـف الـدینـی، زیبـا پـرنـون،
دوره 2، شماره 5 - ( سال دوم، شمارهي پنجم، پاییز 1390 1390 )
چکیده
امروزه شناخت روند تغییرات کاربری زمین و عوامل اثرگذار بر آن از مباحث مطرح و مهم در برنامهریزی شهری میباشد. در این پژوهش به بررسی نحوهی اثرگذاری عامل مهاجرت بر تغییرات کاربری اراضی شهر اسلامشهر پرداخته شده است، با این هدف که شناخت و تحلیل منطقی و روشنی از مسائل پویا و متغیر شهر اسلامشهر به عنوان یکی از بزرگترین مهاجر شهرهای جهان ارائه شود. روش تحقیق روش توصیفی ـ تحلیلی و روش جمعآوری اطلاعات نیز روش اسنادی و میدانی است، ابزار مورد استفاده نرمافزارهای ENVI و GIS و عکسهای هوایی و تصاویر ماهوارهای شهر اسلامشهر میباشد. برای سنجش تعادل در توزیع کاربریها در سطح شهر نیز از شاخص ویلیامسون و ضریب پراکندگی استفاده شده است. نتایج بررسیها نشان داد که اثرگذاری عواملی نظیر اصلاحات اراضی، سیاست قطبی کردن فعالیتها، تبدیل تهران به مرکز کلیه فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی و... موجب شکلگیری روندهای مهاجرتی از کل کشور به سوی شهر تهران گردید. امّا عوامل دافعهی تهران یعنی گرانی مسکن و همچنین عوامل جاذب نقاط پیرامونی این شهر بهویژه ارزانی زمین و مسکن منجر به شکلگیری روندهای مهاجرتی از شهر تهران به مناطق پیراشهری و بهویژه شهر، اسلامشهر شد. این مهاجرتها در سایهی نبود نهاد نظارتگر بر استفاده از اراضی و نبود طرح و برنامه هدایتگر کاربری زمین در مناطق پیراشهری (اسلامشهر) موجب تغییر گسترده کاربری زمین شد. عمده این تغییرات در شهر اسلامشهر تغییر کاربری کشاورزی و فضای سبز به کاربریهای شهری(بهطوری که میزان آن از 40.6 % در سال 1343 به 10.3% در سال 1388 رسیده است) و شکلگیری کاربری مسکونی غیر استاندارد و شکلگیری یک نقطه شهری با نظام کاربری اراضی غیراستاندارد، نامتعادل و با مشکلات فراوان گردید.
احمد پوراحمد، احمد شهبازپور، محمد علی خلیجی،
دوره 6، شماره 21 - ( سال ششم، شماره بيستم و يکم، پاييز 1394 )
چکیده
استان سمنان به دلیل دارا بودن جنگلها و طبیعت زیبا، از یک سو و موقعیّت خاص قرارگیری در بین شهرهای تهران و مشهد کریدور عبور گردشگران بسیاری میباشد، لذا مطالعهی اهمّیّت گردشگری آن میتواند در پیشبینی نیازها، رفع کمبودها و توسعهی گردشگری در منطقه، مؤثّر باشد. رتبه بندی زیرساختهای گردشگری در نواحی مختلف استان سمنان و توزیع متعادل زیرساختها، از اقدامات اساسی در توسعهی گردشگری میباشد. از دلایل مهمّی که به این موضوع پرداخته شده، میتوان به عدم توزیع نامتعادل و نابرابر زیرساخت ها و ظرفیت های گردشگری در سطح استان، اشاره کرد. روش تحقیق توصیفی – تحلیلی و هدف تحقیق، سطح بندی شهرستانهای استان سمنان به لحاظ زیر ساختهای گردشگری در راستای توسعهی منطقهای استان سمنان با استفاده از روشهای تصمیم گیری چندمعیاره (VIKOR,TOPSIS,ELECTR) میباشد. نتایج تحقیق نشان می دهد به کارگیری روشهای گوناگون چندمعیاره به رتبهبندی متفاوتی از گزینههای رقیب منجر می شود، بنابراین جهت حصول به اجماع و نیز رتبهبندی جامعتر گزینهها، روش ادغام نتایج (روش (Copelandبه عنوان بهترین روش، پیشنهاد شده است. بر اساس نتایج Copeland شهرستان "گرمسار" در رتبهی اوّل قرار گرفته است.
محمود آروین، حسین فرهادی خواه، احمد پوراحمد،
دوره 8، شماره 29 - ( دوره هشتم، شمارهی بيست و نهم، پاييز 1396 )
چکیده
امروزه مشارکت یکی از مفاهیم عمده و اصلی توسعهی پایدار به شمار میرود. یکی از جنبههای مشارکت، مشارکت شهروندان در امور شهری است که هرچه مردم جامعه مشارکت بیشتری در امور شهر داشته باشند، امکان کسب موفقیت بیشتر فراهم میشود، تهیه و اجرای طرحهای شهری راحت انجام میگردد و سطح زیست به دنبال آن بهبود مییابد. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر شاخصهای زمینهساز مشارکت ساکنان منطقهی 9 شهر تهران در امور شهری است. پژوهش حاضر از نوع هدف کاربردی و ازنظر گردآوری دادهها جز پژوهشهای توصیفی- پیمایشی و مدل معادلات ساختاری برای تحلیل دادهها استفاده شده است. با استفاده از مرور ادبیات تحقیق پرسشنامهای با 8 متغیر(آگاهی اجتماعی، تعامل اجتماعی، اعتماد اجتماعی، همبستگی اجتماعی، مشارکت عملی، نگرش به مشارکت، رضایتمندی، دلبستگی به مکان) و تعداد 57 سؤال تدوین شد. جامعهی آماری ساکنان منطقهی 9 شهر تهران با 158425 نفر است که با فرمول کوکران حجم نمونه 384 بهدست آمده است. بهمنظور تحلیل دادهها از نرمافزارهای SPSS21 و smart- PLS3 استفاده گردید. نتایج بیانگر این است که متغیرهای تعامل اجتماعی، همبستگی اجتماعی، اعتماد اجتماعی و آگاهی اجتماعی از حوزهی سرمایهی اجتماعی بر نگرش به مشارکت تأثیر معناداری دارند. متغیر رضایتمندی بر دلبستگی به مکان اثر دارد و دلبستگی به مکان بر نگرش به مشارکت و مشارکت عملی تأثیر مثبتی دارد. بهطورکلی بحث مشارکت شهروندان در امور شهری در منطقهی 9 همزمان از ویژگیهای اجتماعی، مکانی و فردی تأثیر میپذیرد.
محمود آروین، احمد پوراحمد، کرامتاله زیاری، سعید زنگنه شهرکی،
دوره 12، شماره 45 - ( دوره دوازدهم، شماره چهل و پنجم، پاییز 1400 )
چکیده
پراکندهرویی شهری بهعنوان یک الگوی نامعتبر و ناکارآمد در نظر گرفته میشود که سکونتگاههای انسانی و فعالیتهای اقتصادی را در حومهی شهر پراکنده میکند. جنبههای منفی پراکندهرویی شهری، جامعهی مدیریت زمین را برای یافتن راهحلهای پایدار برای این پدیده برانگیخت. یکی از این راهکارها، ایدهی شکلگیری شهرهای فشرده است. هدف پژوهش، شناسایی و بررسی محرکهای بهرهگیری از شهر فشرده در شهر اهواز است. پژوهش از نظر هدف، کاربردی، از نظر روش، توصیفی–تحلیلی است. جامعهی آماری شامل 10 نفر از مدیران شهری و پژوهشگران شهر اهواز هستند. از تکنیک ANP بهعنوان ابزاری برای اولویتبندی محرکها استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که محرک افزایش جمعیت، بالاترین امتیاز را به دست آورده است. در بررسی ابعاد اصلی، بعد اجتماعی بالاترین وزن را کسب کرده است و بعدازآن ابعاد کالبدی-فضایی، محیطی و اقتصادی قرار گرفتهاند. نتایج حاکی از این است که محرکها و عوامل زیادی در ابعاد اجتماعی، کالبدی، محیطی، اقتصادی در ضرورت بهرهگیری از شهر فشرده برای مقابله با پراکندهرویی و تحقق پایداری در شهر اهواز وجود دارد و این نتایج در جهتگیری اقدامات برنامهریزی شهری و نگرشهای مدیران شهری میتواند تأثیرگذار باشد.