3 نتیجه برای موضوع مقاله: سایر
سید حجت موسوی، محسن پورخسروانی، طبیه محمودی محمدآبادی،
دوره 1، شماره 1 - ( 7-1389 )
چکیده
نبکاها عموماً در مناطقی که میزان ماسه آن متوسط و رطوبت کافی برای حیات گیاه موجود باشد، ظاهر میشوند. به طور کلی نبکا واکنش خودتنظیمی اکوسیستم در مقابل تنش فرسایش بادی است، به عبارت دیگر، سیستم محیطی با ایجاد این چشمانداز، سعی در تعدیل فشار فرسایش بادی میکند. تنوع گستردهای از چشمانداز نبکا در کمربند سبز کویر سیرجان مشاهده میشود. هدف از این پژوهش گروهبندی مقایسهای نبکاهای شمالشرق کویر سیرجان و معرفی مناسبترین نوع آنها جهت تثبیت ماسههای روان، با استفاده از آنالیز مولفههای مورفومتری نبکا از طریق الگورینم TOPSIS است. این الگوریتم یکی از روشهای تصمیممگیری چندمعیاره است که ضمن ترکیب معیارهای کمی و کیفی متعدد و وزندهی متناسب با اهمیت هر معیار، میتواند در انتخاب بهترین گزینه به تصمیمگیران کمک کند. در این راستا ابتدا مهمترین پارامترهای مورفومتری 392 نبکا از گونههای گز، اشنان، خارشتر و گلگزی به روش نمونهبرداری طولی مورد اندازهگیری میدانی قرار گرفت؛ سپس با ارزیابی مقایسهای آنها از طریق الگوریتم TOPSIS، مبادرت به اولویتبندی نبکاهای مطالعاتی گردید. نتایج نشان میدهد که نبکای گز با وزن 818/0 بیشترین تأثیر را در تثبیت ماسههای روان دارد. نبکای اشنان نیز با وزن 151/0 نسبت به نبکای گز از اهمیت کمتر و نسبت به نبکاهای خارشتر و گلگزی از ارجحیت بیشتری برخوردار است. در مقابل، نبکای گلگزی و خارشتر به ترتیب با اوزان 028/0 و 002/0 کمترین بهرهوری را دارند. بنابراین برای اجرای طرحهای تثبیت ماسه در منطقه مطالعاتی، در درجه اول توسعه سیستم نبکای گز و در مرحله دوم توسعه سیستم نبکای اشنان بیشترین اهمیت را داشته و در صورت اجرا بالاترین بهرهوری را خواهند داشت. نتایج این پژوهش در مدیریت سیستمی مناطق بیابانی و طرحهای تثبیت ماسههای متحرک ارزنده خواهد بود.
حسین قدرتی، داریوش بوستانی، اکرم قدرتی، سید احمد کلالی،
دوره 3، شماره 11 - ( 3-1392 )
چکیده
مقاله حاضر به بررسی تأثیر برابری جنسیّتی (در خانواده میان زن و شوهر)، بر باروری زنان 20 تا 40 سال ساکن در شهر سبزوار میپردازد. بدین منظور نمونهای 400 نفری از زنان مورد مصاحبه قرار گرفتند. متغیّر وابستهی تحقیق با شاخص تعداد فرزندانی که زن قصد دارد به دنیا بیاورد، سنجیده شد. علاوه بر متغیّر مستقل برابری جنسیّتی، رابطه متغیّرهای تحصیلات، درآمد، وضعیّت اشتغال زن و شوهر، تعداد حاملگیهای ناخواسته، تعداد سقط، تعداد مرگ و میر فرزندان و محلّ تولد زن نیز با متغیّر وابسته مورد بررسی قرار گرفت؛ تا تأثیر متغیّر برابری جنسیّتی در تحلیل چندمتغیّره بهتر مشخص شود. نتایج تحلیل تک متغیّره نشان می دهد که برابری جنسیّتی رابطه ی مستقیم و معنی داری با متغیّر وابسته دارد. تحلیل چندمتغیّره نیز نشان میدهد که با کنترل متغیّرهای اجتماعی اقتصادی، متغیّر برابری جنسیّتی وارد معادله میشود. این یافته ها مؤیّد نظریه برابری جنسیّتی مکدونالد است. او معتقد است زنان که در جامعه امروزی تحت تأثیر عقاید جدید برابریخواهانه در نهادهای فردمحور هستند، در صورتی که در نهاد خانوده، برابری جنسیّتی را تجربه نکنند، برای رسیدن به اهداف خود، از باروریشان میکاهند.
دکتر امید خوارزمی، امین ندایی،
دوره 3، شماره 12 - ( 4-1392 )
چکیده
با توجّه به محیط رقابتی موجود و گسترش روز افزون تکنولوژی های جدید در عصر جهانی شدن، شهرها و در سطح کلان، کشورها باید برای تطبیق خود با این فضا و تسریع فرآیند توسعه در مناطق مختلف، بستر مناسبی را برای تولید افکار جدید و کاربردی کردن آن مهیا کنند. هدف این تحقیق تعیین زیرساخت های لازم برای نوآوری در کشورهای در حال توسعه به ویژه ایران و در سطح منطقه ای در مشهدو ارزیابی آن ها با توجّه به مقوله فرهنگ میباشد. همچنین از اهداف دیگر این تحقیق ارزیابی زیر ساخت های نوآوری در شهر مشهد با توجّه به سابقه فعّالیّت افراد در نوآوری و همچنین جنسیّت افراد میباشد؛ که فرضیّات این تحقیق را شکل می دهند.روش تحقیق این مقاله پیمایشی- تحلیلی است. روش این تحقیق به صورت ترکیبی ۲ مرحلهای به منظور تقویّت نتایج تحقیق(Triangulation) میباشد. نتایج تحقیق نشان داد که قوانین حمایتی مناسب برای تقویّت نوآوری وجود دارد. ولی، این قوانین از ضمانت اجرایی مناسبی برخوردار نیستند. از طرف دیگر اعتماد کافی برای ایجاد ارتباط مؤثّر بین دانشگاه و صنعت که منبع تولید نوآوری می باشند، وجود ندارد و نیاز به ارتقای اعتماد میان این دو نهاد برای تقویّت نوآوری الزامی به نظر می رسد. همچنین بررسی ها نشان می دهد که اعتماد و مشارکت به عنوان شاخص های فرهنگی بین افراد و سازمان ها کم تر دیده می شود. همچنین حمایتهای لازم جهت تشویق نوآوری در مراکز رشد وجود ندارد، سازمان های واسطه مانند پارکهای علمی و فناوری نقش اصلی خود را به طور مؤثّر انجام نمیدهند، و مکانیزمهای مناسب جهت تشویق نوآوری ماند حقوق مالکیّت معنوی، وجود سرمایه گذران ریسک پذیر، سیاستهای تشویقی و معافیّتهای مالیاتی بسیار ضعیف میباشد. نتایج آزمون فرضیات همچنین نشان می دهد که تفاوت آماری معنی داری میان مردان و زنان در میزان اهمیّت دو زیرساخت محیط کار و رابطه دانشگاه و صنعت وجود دارد. همچنین نتایج نشان می دهد که رابطه معنی داری میان زیرساخت های نوآوری و سابقه فعّالیّت های نوآورانه وجود ندارد.